Doel
Mijn naam is Pauline Berens, webmaster en familiearchivaris. Broer Berens (1916-2013) was m'n vader. Z'n hobbies waren regionale geschiedenis en stamboomonderzoek. Ik heb z'n hobbyspullen gecatalogiseerd. Het betreft vooral eigen en verzameld werk van m'n vader en van m'n eigen werk voorzover onze hobbies elkaar overlapten. Centraal thema is Barger-Compascuum, met name bewoners en streekgeschiedenis. De catalogus is via internet beschikbaar, om informatie te delen met een groter publiek, als eerbetoon aan m'n vader en als hulpmiddel voor de verdeling van de spullen.
Eigendom en contact
Alle items in de CBB zijn genummerd. Het selectievakje naast elk nummer in de detailweergave geeft aan waar u terecht kunt voor vragen. Vinkje aan betekent eigendom van 1 van de erven Berens-Hake, contact met Pauline via het contactformulier. Vinkje uit betekent cadeau gedaan aan de Historische werkgroep Barger-Compascuüm. De werkgroep is bereikbaar via werkgroep Van item 1,5,45,70,119,237,239,246,308,340,441,442,443,495,599,662 en 823 bestaan meerdere exemplaren, zowel de werkgroep als de erven Berens-Hake bezitten 'n exemplaar, 't vinkje is in dit geval aan.
Scannen
Foto's en tekst zijn alleen gescand en beschikbaar gesteld indien privacy en copyrights dat toelaten, bij twijfel: niet gescand. Daarnaast tellen mee de ingeschatte belangstelling en de hoeveel werk dat het kost om iets te scannen, een rekbaar criterium dus. In stambomen zijn gegevens van mensen zwart uitgeblokt indien ze geboren zijn na 1914 (tenzij anders vermeld) en geen overlijdensdatum bekend is, i.v.m. privacy. Bij verzoeken om iets te laten scannen wordt naar genoemde criteria gekeken.
Zoeken
Via de Zoek-knop kunt u zoeken op tekst en afbeeldingen. De zoekfunctie is van Google, het werkt dus zoals u gewend bent van Google. 1866, plan van aanleg, sloten en raaien, akte, heppener leveren allemaal al snel de akte uit 1866 op waarop het 150 jarig bestaan van Bargercompas in 2016 gebaseerd is.
Bladeren
Bladeren kan via het menu met categorie-indeling. De beroemde akte uit 1866 zit bijv. in de categorieën scans/foto's, boek/werkstuk, Barger-Compascuum.
Navigatie
De hoofdindeling van de catalogus vormen de categorieën. U kunt per item doorkikken van categorie- naar detailniveau, voor meer informatie en soms een scan. De achtergrondkleur van een item is een indicatie voor het nut om door te klikken; donkerrood betekent veel meer info en/of scan, oudroze meer info, wit weinig tot geen extra info.
Achtergrondafbeelding
De muurschildering van Joes Lelyveld in 1948 in de RK kerk te Barger-Compascuum, toelichting: Klanken uit BC 1948, foto: pater Bernard/Augustinus van der Meer 1948, bewerking: Pauline Berens 2017. joes-lelyveld-kerk-bargercompascuum
Statistieken
Staafdiagram auteur
statistieken-auteur (34K)

Staafdiagram onderwerp
statistieken-onderwerp (53K)

Staafdiagram soort band
statistieken-soort-band (47K)

Laatste wijziging
29-04-2017
© Creative Commons Naamsvermelding "Collectie Broer Berens", Niet-commercieel, Gelijk delen