Doel
Mijn naam is Pauline Berens. Broer Berens (1916-2013) was m'n vader. Z'n hobbies waren regionale geschiedenis en stamboomonderzoek. Na z'n overlijden in 2013 heb ik z'n hobbyspullen gecatalogiseerd. Het betreft vooral eigen en verzameld werk van m'n vader en van m'n eigen werk voorzover onze hobbies elkaar overlapten. Centraal thema is Barger-Compascuum, vooral bewoners en geschiedenis. De catalogus is via internet beschikbaar, om informatie te delen met een groter publiek en als eerbetoon aan m'n vader.
Catalogus updates
U kunt zich abonneren op catalogus updates via het vinkje in het mailformulier. Na belangrijke wijzigingen verschijnen een update van de catalogus online en een nieuwsbericht via o.a. mail en blog.
Scannen
Foto's en tekst zijn alleen gescand en beschikbaar gesteld indien privacy en copyrights dat toelaten, bij twijfel: niet gescand. Daarnaast tellen mee de ingeschatte belangstelling en de hoeveel werk dat het kost om iets te scannen. In stambomen zijn gegevens van mensen zwart uitgeblokt indien ze geboren zijn na 1914 en geen overlijdensdatum bekend is, i.v.m. privacy. Bij verzoeken om iets te laten scannen wordt naar genoemde criteria gekeken.
Zoeken
Via de Search-knop kunt u zoeken op tekst en afbeeldingen. De zoekfunctie is van Google, het werkt dus zoals u gewend bent van Google. 1866, plan van aanleg, sloten en raaien, akte, heppener leveren allemaal al snel de akte uit 1866 op waarop het 150 jarig bestaan van Bargercompas in 2016 gebaseerd is.
Bladeren
Bladeren kan via het menu met categorie-indeling. De beroemde akte uit 1866 zit bijv. in de categorieën full text/foto's, boek/werkstuk, Barger-Compascuum.
Navigatie
De hoofdindeling van de catalogus vormen de categorieën. U kunt per item doorkikken van categorie- naar detailniveau, voor meer informatie en soms de full-text.
Laatste wijziging
26-11-2015
© Creative Commons Naamsvermelding "Collectie Broer Berens", Niet-commercieel, Gelijk delen